30 de maig: Jornada de cloenda

Posted: under Festes i diades, General, Notícies.

BubbleShare: Share photosFind great Clip Art Images.

Cartells: Homenatge als directorsSopar de cloenda

Comments (0) may 16 2009

L’IES Joan Brudieu a la premsa

Posted: under General, Notícies.

Al llarg d’aquests darrers dies s’ha volgut anunciar les activitats commemoratives del 75è aniversari de l’IES Joan Brudieu a la premsa, mitjançant les cartes dels lectors als diaris i els anuncis. Veieu-ne una mostra de fins on s’ha pogut arribar:

75 Publicitat diaris 75 Publicitat diaris xfalco

Comments (0) abr 26 2009

Els 75 anys de l’Institut al TN comarques Lleida

Posted: under General, Història, Notícies.

La celebració dels 75 anys de la creació de l’Institut ha estat notícia al TN Comarques Lleida, de TV3, el passat 30 de març. La notícia comença al minut 3:06 i acaba al 4:59.

Pàgina web del TN Comarques Lleida, 30/03/09

Comments (1) mar 31 2009

Un treball de recerca retrata la vida de l’IES Joan Brudieu

Posted: under General, Notícies.

.

Un grup de nois i noies de segon de Batxillerat de l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell està duent a terme un treball de recerca relacionat amb els 75 anys d’història del centre, que se celebren durant aquest curs escolar 2008-2009. La tasca d’investigació consisteix en l’elaboració d’entrevistes a 75 personatges que han estat alumnes de l’institut urgellenc des del 1933 fins aquest any.

.
El material recopilat servirà per editar la publicació 75 anys-75 personatges –que també maquetaran els alumnes de l’IES– i per complementar una exposició. L’objectiu de la recerca és «aprendre sobre la història del centre i poder difondre la història, tenint en compte el paper important que ha tingut a la Seu», va indicar una de les tutores del treball, Anna Martí. La tria dels entrevistats s’ha fet de forma consensuada i s’ha intentat «traçar un perfil de tot l’alumnat», va comentar.

.
Entre les persones que apareixeran en la publicació, ja s’ha avançat que hi ha l’alcalde actual de la Seu, Albert Batalla; el director general d’Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet; el primer alcalde de la democràcia, Amadeu Gallart; l’escriptor Albert Villaró; l’empresari Jordi Grau o la jove Ares Boniquet. Una de les estudiants, Gemma Clotet, subratlla: «No només hem escollit els exalumnes brillants, sinó una mostra representativa i ben àmplia de les persones que han format part de la història de l’institut». La tasca d’investigació es completarà amb el pintat de la tanca metàl.lica de l’equipament educatiu, que executarà el jove dissenyador urgellenc Gerard Moliné. Hi apareixerà la imatge de cadascun dels 75 personatges, que s’erigiran com a representants de les diferents promocions d’alumnat. El treball de recerca de Batxillerat és una de les primeres activitats relacionades amb la celebració del 75è aniversari de l’IES Joan Brudieu, que es farà durant tot el curs acadèmic. A més de donar a conèixer la història del centre, els actes també difondran la figura de Joan Brudieu.

.
La creació de l’IES Joan Brudieu es remunta a l’any 1933, a partir de l’aplicació de la llei de Confessions i Congregacions Religioses de 2 de juny de 1933, que prohibia l’ensenyament als ordes i congregacions religioses. A Catalunya només es va crear cinc instituts nacionals, un d’ells a la Seu, amb deu professors i 35 alumnes oficials. La Guerra Civil en va alterar profundament el funcionament fins al punt de ser clausurat. Tot i així, es va reobrir immediatament gràcies a la influència d’Andorra.

El Periòdic d’Andorra, 05/10/08

Comments (0) feb 22 2009

El mosaic humà present diari digital Avui.cat

Posted: under General, Notícies.

Us deixem la notícia publicada al diari digital Avui.cat sobre els actes de l’Aniversari i un petit tall de veu.

Font: AVUI.cat, 27/01/09

Comments (0) feb 22 2009